Berntsen Mulder Advocaten logo

mr. L.E. Calis

mr. L.E. Calis

advocaat letselschade

l.calis@berntsenmulder.nl linkedin

Lidewij Calis, advocaat letselschadeLidewij Calis is sinds 2016 aan ons kantoor verbonden. Op dat moment was zij al 14 jaar advocaat. Ze studeerde in 2001 af in het strafrecht op de Universiteit Leiden. Ze begon in de advocatuur met als specialisatie strafrecht en familierecht en later jeugdrecht. In de loop van der jaren breidde dat zich uit naar letselschade.

Drijfveer

De letselschadepraktijk beviel haar zo goed, dat ze zich daarin verder ontwikkelde. Haar drijfveer is het helpen van cliënten in een vaak moeilijke tijd. Cliënten weten vaak zelf niet waar ze recht op hebben.
Zij behartigt ook belangen van slachtoffers in strafzaken, waar het gaat om ernstige geweldsdelicten en zedenzaken. Wanneer deze slachtoffers schade hebben geleden, zet Lidewij zich in om de schade te verhalen op de dader. Dit gaat door middel van het indienen van een vordering benadeelde partij (civiele vordering tot schadevergoeding) in de strafzaak. De strafrechter oordeelt over dit verzoek, als de dader (officiële term: verdachte) wordt veroordeeld.

Lidewij is lid van de HVJA (Haagse Vereniging van Jeugdrechtadvocaten). In haar vrije tijd is zij vrijwilliger op een manege in Hillegom.

“Goed bereikbaar zijn voor cliënten is mijn speerpunt. Mijn doel is de cliënt zo goed mogelijk (juridisch) bijstaan in een vaak moeilijke tijd. Ik wil de zaak zo goed mogelijk regelen met de verzekeringsmaatschappij. Als het echter niet lukt om een regeling te treffen, dan stap ik gerust naar de rechter. Het belang van cliënt staat altijd voorop.”

Telefoonnummer Lidewij Calis (direct telefoonnummer): 0172 - 42 71 91.


Bianca de LangeOndersteuning: Bianca de Lange.

Telefoonnummer: 0172 - 42 41 72

Terug naar overzicht