,

Berntsen Mulder Advocaten Prestatieloop was weer een feestje voor iedereen

8 maart 2016

De Berntsen Mulder Advocaten Prestatieloop was zondag 6 maart weer een feestje voor iedereen. Voor de winnaars, voor het publiek en sowieso voor alle deelnemers die een prestatie van formaat neerzette.

De prestatieloop van 10 kilometer is één van de meest populaire afstanden tijdens het hardloopfestijn de 20 van Alphen. In totaal deden dit jaar 1559 deelnemers mee aan de loop, die dit jaar over een nieuw parcours ging. Dit nieuwe parcours was uitgezet als gevpolg van het feit dat de Julianabrug in het centrum van Alphen na het brugongeval in augustus 2015 nog steeds niet is hersteld en teruggeplaatst. Het mocht de pret niet drukken, want het nieuwe parcours viel in de smaak bij de deelnemers.

Popelen

De start werd dit jaar gehouden bij het gemeentehuis. Daar stonden rond de klok van 14.00 uur ruim 1500 deelnemers te popelen om van start te gaan. Al was het maar omdat de thermometer 6 graden aanwees en de hardlopers zichzelf op temperatuur wilden lopen.

Namens Berntsen Mulder Advocaten loste Karin Nijman, advocaat letselschade, het startschot (filmpje!), waarna de massa in beweging kwam.

Aangemoedigd door familie, vrienden en kennissen en uiteraard soms door volslagen vreemden snelden de sporters over het parcours. Een kleine 38 minuten later finishte Matthijs Horlings als eerste in een tijd van 37m42s. Een kleine minuut later kwam Johan-Peter Troost over de meet, in 38m35s. Weer een kleine minuut later kwam Matthijs Timmer over de streep. Hij klokte een tijd van 39m24s.

Bij de vrouwen was het Nanda Clarisse die als snelste de 10 kilometer had afgelegd. Zij deed dat in 39m34s. Zij werd gevolgd door Marleen Meij, die aankwam toen de tijdklok 40m08s aangaf. De derde dame was Maaike Kempes, die 42m38s noteerde.

Advocaten Ans Verhaar en Nieke Schreurs mochten namens sponsor Berntsen Mulder Advocaten de prijswinnaar op het ereschavot hun beker overhandigen.

Team BMA-VOA-4Sport

Ook dit jaar deed Berntsen Mulder Advocaten ook mee met een team van deelnemers. Voor deze editie was het kantoor een samenwerking aangegaan met ondernemersvereniging VOA en 4Sport Training Center. Gezamenlijk werden 150 hardlopers op de been gebracht. Aan de 10 kilometer prestatieloop deden bijna 70 hardlopers mee. Aan de 10 kilometer businessloop werd meegedaan met drie teams van 10 personen. Aan de 5 kilometer prestatieloop stonden 21 deelnemers aan de start in een BMA-VOA-4Sport shirt en 32 hardlopers hadden besloten de 20 kilometer prestatieloop te volbrengen.

Net als vorig jaar, eindigde het snelste businessteam op een vierde plek, nèt buiten de prijzen. Team 2 klokte de zesde tijd overall en team 3 kwam als 18e in de einduitslag. Zeker niet verkeerd, om met 3 teams in de top-20 te komen. Maar het kan natuurlijk altijd beter.

Bijzonder was dat één van de jongste deelnemers van team BMA-VOA-4SPort het snelst was van al 150 hardlopers. Bram van der Marel is 15 jaar en klokte een tijd van 37m39s. Hij liep overigens onder de naam van Ricardo van den Belt van 4Sport, die op het laatste moment geblesseerd moest afhaken.

Plezier

Uiteindelijk was natuurlijk het belangrijkst dat de deelnemers van team BMA-VOA-4Sport en alle deelnemers aan de 10 km prestatieloop een mooie, sportieve dag beleefden. Maar dat geldt natuurlijk ook voor de duizenden andere deelnemers aan alle afstanden van de 20 van Alphen. De stichting 20 van Alphen kan terugkijken op een geslaagde editie van het hardloopfeest, als vanouds Dé Openingsklassieker van het hardloopseizoen op de weg.

Hieronder nog een selectie van foto’s die een beeld geven van de dag.

Hand in hand over de finish:

Deelneemster Anne komt na 10 kilometer lachend over de finish:

Samen sportief over de streep:

Fris en fruitig over de finish:

Als je kapot over de finish komt, is het fijn even tegen iemand uit te puffen:

Finishen is pijnlijden:

Start van de 5 km prestatieloop:

De tijdklok op scherp voor de start van de 10 km Berntsen Mulder Advocaten Prestatieloop:

Meer publicaties van Berntsen Mulder Advocaten

Cookiewetgeving – interview met advocaat Carst Teiwes

Advocaat Carst Teiwes vertelt in dit interview meer over de nieuwe cookiewetgeving.  

Meer informatie arrow_forward

Actueel

Op Goede Vrijdag en Tweede Paasdag is ons kantoor gesloten

Op Goede Vrijdag en Tweede Paasdag is ons kantoor gesloten. Voor dringende juridische zaken die niet kunnen wachten, vragen wij u om uiterlijk donderdag 18 april contact met ons op […]

Meer informatie arrow_forward
Op de knieën – column Dennis Captein over Baas Plantenservice

Gerechtigheid. Zo begint de column die AD-columnist Dennis Captein zaterdag 6 april 2019 publiceerde over het faillissement van Baas Plantenservice. In de column schetst hij hoe gedupeerde kwekers het faillissement […]

Meer informatie arrow_forward
Gedupeerde kwekers zien eindelijk geld terug na faillissement Baas Plantenservice

Een aantal kwekers die de dupe waren van het faillissement van Baas Plantenservice in Hazerswoude-Dorp in 2014, krijgen na bijna 5 jaar eindelijk een groot deel van hun geld terug. […]

Meer informatie arrow_forward
Schenkingen en erfenis niet meer delen met echtgenoot – 4 tips

Wie een schenking of erfenis krijgt, moest deze vroeger in principe met zijn of haar echtgenoot delen. Het geld kwam automatisch in de gemeenschap van goederen. Maar dat is vorig […]

Meer informatie arrow_forward
Themacafe Relatie en Echtscheiding in Amstelveen op dinsdag 9 april

Op dinsdag 9 april vindt er weer een echtscheidingscafé plaats in Amstelveen. Bezoekers kunnen er gratis en vrijblijvend terecht voor informatie over scheiding en mediation. Uit elkaar gaan is nooit […]

Meer informatie arrow_forward
Rechter: dienstverband ‘slapend’ houden is in strijd met goed werkgeverschap

De kort geding rechter van de Rechtbank Den Haag heeft afgelopen donderdag 28 maart 2019 voor het eerst (!) geoordeeld dat een werkgever op straffe van een dwangsom de arbeidsovereenkomst […]

Meer informatie arrow_forward