,

Berntsen Mulder Advocaten Prestatieloop was weer een feestje voor iedereen

8 maart 2016

De Berntsen Mulder Advocaten Prestatieloop was zondag 6 maart weer een feestje voor iedereen. Voor de winnaars, voor het publiek en sowieso voor alle deelnemers die een prestatie van formaat neerzette.

De prestatieloop van 10 kilometer is één van de meest populaire afstanden tijdens het hardloopfestijn de 20 van Alphen. In totaal deden dit jaar 1559 deelnemers mee aan de loop, die dit jaar over een nieuw parcours ging. Dit nieuwe parcours was uitgezet als gevpolg van het feit dat de Julianabrug in het centrum van Alphen na het brugongeval in augustus 2015 nog steeds niet is hersteld en teruggeplaatst. Het mocht de pret niet drukken, want het nieuwe parcours viel in de smaak bij de deelnemers.

Popelen

De start werd dit jaar gehouden bij het gemeentehuis. Daar stonden rond de klok van 14.00 uur ruim 1500 deelnemers te popelen om van start te gaan. Al was het maar omdat de thermometer 6 graden aanwees en de hardlopers zichzelf op temperatuur wilden lopen.

Namens Berntsen Mulder Advocaten loste Karin Nijman, advocaat letselschade, het startschot (filmpje!), waarna de massa in beweging kwam.

Aangemoedigd door familie, vrienden en kennissen en uiteraard soms door volslagen vreemden snelden de sporters over het parcours. Een kleine 38 minuten later finishte Matthijs Horlings als eerste in een tijd van 37m42s. Een kleine minuut later kwam Johan-Peter Troost over de meet, in 38m35s. Weer een kleine minuut later kwam Matthijs Timmer over de streep. Hij klokte een tijd van 39m24s.

Bij de vrouwen was het Nanda Clarisse die als snelste de 10 kilometer had afgelegd. Zij deed dat in 39m34s. Zij werd gevolgd door Marleen Meij, die aankwam toen de tijdklok 40m08s aangaf. De derde dame was Maaike Kempes, die 42m38s noteerde.

Advocaten Ans Verhaar en Nieke Schreurs mochten namens sponsor Berntsen Mulder Advocaten de prijswinnaar op het ereschavot hun beker overhandigen.

Team BMA-VOA-4Sport

Ook dit jaar deed Berntsen Mulder Advocaten ook mee met een team van deelnemers. Voor deze editie was het kantoor een samenwerking aangegaan met ondernemersvereniging VOA en 4Sport Training Center. Gezamenlijk werden 150 hardlopers op de been gebracht. Aan de 10 kilometer prestatieloop deden bijna 70 hardlopers mee. Aan de 10 kilometer businessloop werd meegedaan met drie teams van 10 personen. Aan de 5 kilometer prestatieloop stonden 21 deelnemers aan de start in een BMA-VOA-4Sport shirt en 32 hardlopers hadden besloten de 20 kilometer prestatieloop te volbrengen.

Net als vorig jaar, eindigde het snelste businessteam op een vierde plek, nèt buiten de prijzen. Team 2 klokte de zesde tijd overall en team 3 kwam als 18e in de einduitslag. Zeker niet verkeerd, om met 3 teams in de top-20 te komen. Maar het kan natuurlijk altijd beter.

Bijzonder was dat één van de jongste deelnemers van team BMA-VOA-4SPort het snelst was van al 150 hardlopers. Bram van der Marel is 15 jaar en klokte een tijd van 37m39s. Hij liep overigens onder de naam van Ricardo van den Belt van 4Sport, die op het laatste moment geblesseerd moest afhaken.

Plezier

Uiteindelijk was natuurlijk het belangrijkst dat de deelnemers van team BMA-VOA-4Sport en alle deelnemers aan de 10 km prestatieloop een mooie, sportieve dag beleefden. Maar dat geldt natuurlijk ook voor de duizenden andere deelnemers aan alle afstanden van de 20 van Alphen. De stichting 20 van Alphen kan terugkijken op een geslaagde editie van het hardloopfeest, als vanouds Dé Openingsklassieker van het hardloopseizoen op de weg.

Hieronder nog een selectie van foto’s die een beeld geven van de dag.

Hand in hand over de finish:

Deelneemster Anne komt na 10 kilometer lachend over de finish:

Samen sportief over de streep:

Fris en fruitig over de finish:

Als je kapot over de finish komt, is het fijn even tegen iemand uit te puffen:

Finishen is pijnlijden:

Start van de 5 km prestatieloop:

De tijdklok op scherp voor de start van de 10 km Berntsen Mulder Advocaten Prestatieloop:

Meer publicaties van Berntsen Mulder Advocaten

Cookiewetgeving – interview met advocaat Carst Teiwes

Advocaat Carst Teiwes vertelt in dit interview meer over de nieuwe cookiewetgeving.  

Meer informatie arrow_forward

Actueel

Wet Arbeidsmarkt in Balans – de 5 belangrijkste wijzigingen op een rij

‘Gaat het arbeidsrecht nou weer veranderen?’ Gaat het arbeidsrecht nu weer veranderen? Ja, daar komt het eigenlijk wel op neer. Het doel van het kabinet (‘meer flexibiliteit, meer vaste contracten’) […]

Meer informatie arrow_forward
Leugenachtig cv: reden voor ontslag, maar niet voor vernietiging van de arbeidsovereenkomst

Tijdens een sollicitatie wilt u natuurlijk zo goed mogelijk voor de dag komen. Dus schrijft u een sterke brief, verzamelt u uitstekende referenties en tuigt u een mooi cv op. […]

Meer informatie arrow_forward
De landelijke staking streekvervoer is begonnen!

Door een landelijke stakingsdag bij het streekvervoer rijdt er vandaag beperkt openbaar vervoer. Aan de stakingsacties doen Connexxion, Arriva, Qbuzz, Keolis, EBS en HERMES mee. Ook regionale treinlijnen in Limburg en rond […]

Meer informatie arrow_forward
Onrechtmatige wetgeving: verjaring bij doorlopende schade

Op 4 mei 2018 heeft de Hoge Raad geoordeeld over de vraag of de Nederlandse Staat aansprakelijk is voor de schade die een persoon lijdt wegens de instandhouding van wetgeving, […]

Meer informatie arrow_forward
Minister komt met regeling voor compensatie van transitievergoedingen

Al jaren zorgt het voor problemen en kritiek: de loondoorbetalingsplicht tijdens ziekte. Daarom kondigde de regering in 2016 maatregelen aan om bepaalde knelpunten voor werkgevers te verminderen. Hierover schreef ik […]

Meer informatie arrow_forward
Slaperig achter het stuur op vakantie – het belang van een schadeverzekering inzittenden (SVI)

Het is bijna vakantietijd. Bent u er al uit waar de reis naar toe gaat? En ook hoe u dit jaar gaat reizen: met de fiets, het vliegtuig of de […]

Meer informatie arrow_forward