,

Gedupeerde kwekers zien eindelijk geld terug na faillissement Baas Plantenservice

2 april 2019

Een aantal kwekers die de dupe waren van het faillissement van Baas Plantenservice in Hazerswoude-Dorp in 2014, krijgen na bijna 5 jaar eindelijk een groot deel van hun geld terug. Dat is bijzonder, aangezien er na de meeste faillissementen vaak weinig overblijft voor deze zogeheten concurrente crediteuren.

De rechtbank heeft deze maand bepaald dat kan worden overgegaan tot daadwerkelijk betaling aan de crediteuren. De boedel- en preferente crediteuren ontvangen 100%. De concurrente crediteuren (voornamelijk kwekers) ontvangen 80% van hun vordering. Een dergelijke hoge uitkering is uitzonderlijk bij faillissementen. Deze eerste uitkering betreft een bedrag van zo’n 2,1 miljoen euro.

Bezwaar

Vorig jaar april had de rechter al bepaald dat gedupeerden een groot deel van hun geld zouden terugkrijgen. Daar is toen door een zestal crediteuren bezwaar tegen ingediend, omdat zij het niet eens waren met de hoogte van het aan hen uit te keren bedrag. Vijf bezwaren zijn van tafel, één loopt nog. Wanneer deze laatste kwestie is afgewikkeldkan het resterende bedrag worden uitbetaald.

Schok in kwekerijwereld

Het faillissement van Baas Plantenservice (100 miljoen omzet) bracht in 2014 een schok teweeg in de kwekerijwereld. De rechtbank stelde curator Guus Berntsen aan om het faillissement af te wikkelen. Dat resulteerde uiteindelijk in een rechtszaak met de bestuurder van Baas Plantenservice en een schikking.

De mogelijkheid tot inzage van de tussentijdse uitdelingslijst wordt op 5 april gepubliceerd. Indien geen verzet wordt aangetekend door crediteuren zal eind april 2019 een eerste uitkering van zo’n 2,1 miljoen volgen.

Lees eerdere berichten over dit faillissement via deze link.


Het persbericht werd veelvuldig overgenomen door diverse (vak)media:

Hortipoint – vakblad voor de bloemisterij

AD Groene Hart

Floranews.com – nieuwssite voor de sierteeltketen

Agri Holland

Goedemorgen Sierteelt

Studio Alphen

InBoskoop

Actueel

Aan het eind van een beladen week voor de advocatuur in Nederland, was het zondag tijd voor ontspanning. Ons kantoor deed...

Meer informatie arrow_forward

Ook ons kantoor is geschokt door de liquidatie van advocaat strafrecht Derk Wiersum in Amsterdam op woensdag 18...

Meer informatie arrow_forward

In onze blog van 28 juni 2019 (Hoge Raad moet uitsluitsel geven over beëindigen slapend dienstverband) berichtten wij u dat...

Meer informatie arrow_forward

Op dinsdag 24 september wordt er weer een Themacafé Relatie & Echtscheiding gehouden in Amstelveen. Namens Berntsen...

Meer informatie arrow_forward

Berntsen Mulder Advocaten is jarig. Het kantoor bestaat 25 jaar en om dat te vieren, staan medewerkers woensdag 18 september...

Meer informatie arrow_forward

De Wet Werk en Zekerheid is nog geen 5 jaar oud, maar gaat toch nu al op de schop. Het doel van het de WWZ  - meer...

Meer informatie arrow_forward