,

Twintig jaar? Tijd voor een feestje!

13 november 2014

Jubileumborrel trekt volle zaal

Het jaar 2014 is een bijzonder jaar voor Berntsen Mulder Advocaten. Het is dit jaar precies twintig jaar geleden dat de maatschap werd opgericht. De huidige zeven maatschapsleden vonden dat een mooie aanleiding om dit jaar een aantal bijzondere stappen te zetten. En uiteraard is het een goede reden voor een feestje.

Op vrijdag 7 november werd partycentrum De Dyck in Woubrugge omgetoverd tot ‘the place to be’ voor relaties, klanten en uiteraard het eigen personeel van Berntsen Mulder Advocaten.

Deze vrijdagmiddag wisten de vele genodigden de weg naar de prachtige locatie in het weidse polderlandschap rond Woubrugge te vinden. In ontspannen sfeer konden de gasten bijpraten met de advocaten, juristen en het ondersteunend personeel van het advocatenkantoor.

“Ik zie nog voor me hoe we twintig jaar geleden begonnen,” blikte advocaat Matthijs Mulder namens het kantoor terug op de afgelopen tijd. “We waren met vier partners, één medewerker en een aantal secretaresses. Allen met de ambitie om er wat van te gaan maken.”

Groei
Dat is gelukt. Inmiddels is het kantoor uitgegroeid tot de huidige omvang van bijna veertig personen. Advocaten, juristen, belangenbehartigers, secretaresses en ondersteunend personeel. “Dat we zijn gegroeid is goed, maar het betekent niet dat we klaar zijn. Integendeel. De ambities zijn niet minder geworden. De uitdagingen zijn talrijk,” hield Mulder zijn publiek voor.

De advocatuur is altijd aan veranderingen onderhevig en het kantoor moet daarop inspelen. Van de advocaten wordt steeds meer specialisatie verwacht. Een advocaat beheerste voorheen verschillende rechtsgebieden. Tegenwoordig is dat vrijwel onmogelijk. Togadragers moeten zich op één of twee gebieden focussen. Het is een verandering waar Berntsen Mulder Advocaten graag in meegaat, want hoe specialistischer een advocaat, hoe beter voor de klant. En daar gaat het om.

Vele tinten grijs
“Een organisatie houdt het alleen twintig jaar vol als zij goed in elkaar zit,” stelde Mulder. “Als je gaat voor continuïteit en niet voor het snelle gewin. We luisteren naar onze klanten, geven advies en procederen als het moet. We doen dus meer dan alleen procederen, meer dan ‘winnen’ of ‘verliezen’. Want de winst is niet altijd alleen te behalen met ‘winnen’.
Een echtscheidingszaak ‘win’ je niet. Er zijn alleen maar verliezers. Maar als je partijen met elkaar in gesprek kunt krijgen over de kinderen, dan is dat de grootst mogelijke winst. En kun je een letselschadezaak ‘winnen’? Zelfs de hoogste schadevergoeding kan de tijd niet terugdraaien.
De oplossing van de meeste zaken ligt besloten in vele tinten grijs. Samen met onze klanten zoeken wij naar de beste oplossing. Daarin zit hem de kneep.”

Kick-off BM 20 van Alphen
Op het jubileumfeest stond het kantoor niet alleen stil bij de eigen verjaardag. In Alphen wordt volgend jaar nog een verjaardag gevierd: de 20 van Alphen. Het evenement dat de start van het hardloopseizoen markeert, wordt voor de vijftigste keer gehouden. Ook een jubileum.
Ook bij de komende editie is Berntsen Mulder Advocaten de officiële sponsor van de 10 kilometer prestatieloop. Het kantoor doet met een aantal businessteams mee, bestaand uit hardlopers die op de één of andere manier aan het kantoor zijn verbonden. De wedstrijd wordt gehouden op zondag 1 maart 2015. De komende tijd zal er steeds meer aandacht aan worden besteed.

Sponsoring Jip Veelenturf
Berntsen Mulder Advocaten heeft er altijd bekend om gestaan (sportieve) prestaties te leveren en sportieve prestaties te steunen. Dat doet het kantoor middels het sponsoren van enkele sportverenigingen en elk jaar door de sponsoring van de 20 van Alphen. Op het jubileumfeest werd bekend gemaakt dat het kantoor ook een groot Alphens sporttalent financieel gaat steunen: cross-triatlete Jip Veelenturf. De erelijst van deze Alphense is inmiddels lang. Wereldkampioen onder 23 jaar in 2013 en 2014, tweede op het EK in 2012, eerste op het EK junioren in 2011, tweede op het WK junioren 2011 en vier keer Nederlands kampioen.

Op het jubileumfeest liet Jip aan het publiek zien wat haar sport inhoudt en wat erbij komt kijken om aan de top mee te draaien. Daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan en Jip was om die reden verheugd dat ook Berntsen Mulder Advocaten een steentje wil bijdragen aan het mogelijk maken van haar sportprestaties. Het kantoor op zijn beurt is trots een bijzonder sporttalent te kunnen steunen.

Presteren vraagt om keuzes
Als spreker op de jubileumborrel was Adrie van Diemen uitgenodigd. Van Diemen is sportcoach en trainer van de Garmin-Sharp wielerploeg. In zijn presentatie legde hij de link tussen prestaties in de topsport en prestaties in het bedrijfsleven. Volgens Van Diemen moet je als sporter of sportploeg precies die momenten uitkiezen, die kunnen leiden tot winst. Dat vraagt om tactische keuzes. In de Tour de France moet je de etappe kiezen waarin je de meeste kans maakt te winnen. En volgens Van Diemen moet je in het bedrijfsleven ook tactische keuzes maken om resultaat te boeken.

Al met al kan Berntsen Mulder Advocaten terugblikken op een geslaagde jubileumborrel. Op naar de volgende verjaardag. Of, zoals Matthijs Mulder sprak bij de toast: “Op ons kantoor, maar vooral op u allen die dit alles mogelijk hebben gemaakt. Dank u wel. Proost!”

  • Op deze pagina ziet u een selectie van foto’s van de jubileumborrel. In dit andere bericht treft u een uitgebreidere foto-impressie.

 

Meer publicaties van Berntsen Mulder Advocaten

Gewoon te mooi…

Op de bruiloft laten bruid en bruidegom een Chinese wensballon op. Aan de oever van de rivier naast de feestlocatie, staat het kersverse echtpaar de ballon vast te houden tot […]

Meer informatie arrow_forward

Actueel

Gratis workshop contracteren van A tot Z op 7 februari 2019

Begin het nieuwe jaar goed! Volg deze workshop over ‘de kleine lettertjes’. Als ondernemer sluit u mogelijk elke week wel een contract. Of meer dan één. ‘Zet het even op […]

Meer informatie arrow_forward
Aangepaste openingstijden tijdens periode Kerst en Oud en Nieuw

Rond de feestdagen kent ons kantoor aangepaste openingstijden. Ons kantoor is gesloten op: Maandag 24 december Dinsdag 25 december Woensdag 26 december Dinsdag 1 januari Emails naar (medewerkers van) ons […]

Meer informatie arrow_forward
Zaak tegen Trademark Office in uitzending Kassa!

In de uitzending van het consumentenprogramma Kassa! werd zaterdag 15 december 2018 aandacht besteed aan de zaken die ons kantoor momenteel voert tegen de activiteiten van Trademark Office. In de […]

Meer informatie arrow_forward
Domeinnaamfraude #8 – Rechters spreken zich uit over Trademark Office

Zoals u weet, hebben wij een aantal collectieve juridische acties lopen tegen het bedrijf Trademark Office. Inmiddels hebben zich zoveel bedrijven aangemeld, dat we vier collectieve acties konden starten en […]

Meer informatie arrow_forward
Bedrag kinder- en partneralimentatie met 2 procent geïndexeerd voor 2019

Elk jaar wordt de kinder- en partneralimentatie door het Ministerie van Veiligheid en Justitie geïndexeerd. Dit jaar is de wettelijke verhoging vastgesteld op 2 procent. Het percentage is gepubliceerd in […]

Meer informatie arrow_forward
Wet Arbeidsmarkt in Balans – de 5 belangrijkste wijzigingen op een rij

‘Gaat het arbeidsrecht nou weer veranderen?’ Gaat het arbeidsrecht nu weer veranderen? Ja, daar komt het eigenlijk wel op neer. Het doel van het kabinet (‘meer flexibiliteit, meer vaste contracten’) […]

Meer informatie arrow_forward